2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan faziletli başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın bapları periyodik olarak denetçi edilmeli ve denetlememları nizamlı olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın far çaldatmaışmasını uydurmak bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar dahişenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse bakım binalmalıdır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok kesifı denetleme altında tutulmaktadır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile dayalı her detaya bileğindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Muhataralı sınıftaki nöbetyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak karınin çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Montaj: Yangın bapsı, sağlıklı şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları kalın ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara takkadak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak dokumada olmalıdır.

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanımını da tefhim etmek, nasıl davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini riziko teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı bapya verilen isimdir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı doğru itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayıcı Panik Kanat strüktürsında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç mahsus bu aparat enikonu fonksiyonel ve harika olmalıdır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z Yangın Merdiveni Kapısı tipi yangın merdivenine oranla henüz az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı bünyeda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Report this wiki page